Webasto na Caravan Salon 2021

Communications Manager Customized Solutions Global
Phone: +49 (89) 8 57 94-53734

Webasto na targach Caravan Salon 2021

Odwiedzający tegoroczną edycję targów Caravan Salon, które odbędą się w dniach 28 sierpnia - 5 września w Düsseldorfie, będą mogli zapoznać się z "pełną gamą mobilnego wypoczynku". Obok pojazdów, wyposażenia i akcesoriów, zaprezentowane zostaną również rozwiązania Webasto.

W tym roku globalny partner w zakresie innowacyjnych systemów dla branży mobilnej koncentruje się przede wszystkim na lekkich, zajmujących mało miejsca systemach ogrzewania i chłodzenia dla sektora przyczep i samochodów kempingowych, a także na zaawansowanych rozwiązaniach w dziedzinie e-mobilności. W hali 13, na stoisku A60, firma po raz pierwszy zaprezentuje swój standardowy system baterii, nową wersję stacji ładowania Webasto Pure, gazowe ogrzewanie do kamperów oraz nowe lodówki.

Rozwiązania dla zrównoważonej i wydajnej elektromobilności
Webasto chce uczynić ładowanie pojazdów elektrycznych łatwiejszym i przyjemniejszym, oferując kompleksowe i bezpieczne rozwiązania. Wśród nich znajduje się standardowy system baterii, który dzięki swojej modułowej konstrukcji nadaje się zarówno do pojazdów elektrycznych, jak i hybrydowych w sektorze przyczep kempingowych. W tym roku firma po raz pierwszy zaprezentuje system baterii na targach Caravan Salon. Na stoisku Webasto wszyscy zwiedzający będą mogli dowiedzieć się więcej o ciekawych ideach oraz osiągnięciach w dziedzinie elektromobilności. W tym kontekście, dostawca samochodów zaprezentuje nową wersję stacji ładowania Webasto Pure, która sprawia, że ładowanie akumulatorów w domu staje się jeszcze bardziej przyjazne dla użytkownika. Centralny wyświetlacz LED informuje o aktywnym ładowaniu za pomocą płynnej, delikatnie pulsującej zmiany kolorów. Przy zakupie można wybrać 4,5-metrowy lub 7-metrowy kabel z wtyczką typu 2. Zapewnia to większą elastyczność przy podejmowaniu decyzji o umiejscowieniu stacji ładowania. W ramach wyjątkowego serwisu, firma zapewnia pięcioletnią gwarancję bezpieczeństwa i jakości bez dodatkowych kosztów, znacznie przekraczając ustawowy okres gwarancji wynoszący dwa lata. Kolejną zaletą nowego urządzenia Webasto Pure jest fabrycznie wbudowany wyłącznik różnicowo-prądowy DC.

Nowe ogrzewanie gazowe: kompaktowa konstrukcja, komfortowa obsługa
Znany dotychczas głównie z ogrzewania zasilanego olejem napędowym, dostawca z branży motoryzacyjnej rozszerza swoją ofertę ogrzewania gazowego o gazowe ogrzewanie Heat Air 3 GT. Zaprojektowane specjalnie dla samochodów kempingowych, ogrzewanie pracuje cicho i imponuje wyjątkowo prostą instalacją i obsługą. Moc grzewczą można ustawić na trzech różnych poziomach, a tryb nocny zapewnia jeszcze cichszą pracę podczas snu. Urządzenie jest montowane całkowicie pod podwoziem pojazdu, co pozwala zaoszczędzić cenną przestrzeń wewnątrz.

Oszczędność miejsca i wysoka wydajność rozwiązań chłodzących
Webasto zaprezentuje różne typy lodówek dla pojazdów kempingowych, w tym Freeline Slim 140, optymalne rozwiązanie dla pojazdów kempingowych z wąskimi szafkami kuchennymi. Freeline Slim 140 optymalnie wykorzystuje cenną przestrzeń w mniejszych pojazdach, ponieważ mimo szerokości wynoszącej zaledwie 41,8 cm, oferuje pojemność 140 litrów.

Produkty prezentowane na targach Caravan Salon 2021 są dostępne w wielu krajach.

Press contacts

Kai Faulbaum