Kvalitet potvrdila asocijacija DEKRA

Nemačka asocijacija za inspekciju i analizu motornih vozila DEKRA je podvrgla grejač Thermo Top Evo obimnom testiranju i potvrdila: Prednjem vetrobranskom staklu koje je pokriveno ravnomernim slojem leda na vozilu koje se hladilo najmanje 8 sati na temperaturi od -7 °C treba 30 minuta da se odmrzne.
DEKRA je takođe potvrdila da unapred zagrejani motor treba mnogo manje goriva kada se pokrene, čime se kompenzuje velik deo goriva koje potroši parking grejač grupe Webasto.

DEKRA testira vozila i tehnička postrojenja od 1925.

Naš najveći uspeh: Hladna komora grupe Webasto.

Testirana vozila su se hladila u hladnoj komori najmanje 8 sati na -10 °C te je na vetrobransko staklo nanesen sloj leda. Nakon aktivacije parking grejača je mereno grejanje putničke kabine i odmrzavanje prozora.

Testiranje zamora materijala i izdržljivosti

Parking grejač se uključuje i isključuje u skoro realnim uslovima da bi se simuliralo opterećenje tokom čitavog veka trajanja.

Testiranje uticaja soli, vlage i kiše

Rastvor soli se prska na grejač nekoliko dana da bi se testirala njegova antikorozivna svojstva tokom njegovog čitavog veka trajanja.

3D merenje

Tačnost dimenzija pojedinačnih komponenti se testira u visoko osetljivoj mašini za 3D merenje pre njihove montaže.

Testiranje otpornosti na vibracije

Grejač se pričvrsti na poseban nosač i podvrgne rigoroznom testu na vibracije. Na taj se način ispituju čvrstoća i izdržljivost pojedinačnih delova.