Zašto koristiti parking grejač?

Prednosti koje vam pruža

Bezbednost zbog jasne vidljivosti

Uz parking grejač grupe Webasto vidljivost je jasna čim uđete u automobil – ne trebate strugati led. Više nema opasne kondenzacije vlage i ponovnog zaleđivanja sa unutrašnje strane.

Toplota od samog početka

Unutrašnjost vozila ugrejana je na ugodnu temperaturu od samog početka vašeg putovanja. Promrzle ruke, drhtavica i hladne noge stvar su prošlosti. Više vam ne trebaju strugač za led i debela jakna koja vas zarobljava iza volana.

Više nema struganja leda – trebate samo ući u automobil

Jutarnje struganje leda sa vetrobranskog stakla za vreme hladnih dana postaje stvar prošlosti. Započnite svoj dan opušteno i ugodno uz parking grejač grupe Webasto. Uživajte u ulasku u svoj ugodno topao automobil

Štedi puno vremena

Parking grejač štedi vaše vreme. Struganje leda, brisanje vlažnih površina i puštanje motora da radi dok se ne zagreje na odgovarajuću temperaturu više nisu potrebni. Ovo poslednje ionako je zabranjeno u većini zemalja.

Jednostavno rukovanje

Možete da odaberete način na koji želite rukovati parking grejačem grupe Webasto. Parking grejačem možete da rukujete daljinskim upravljačem, svojim mobilnim telefonom ili komfornim tajmerom. Sve je moguće! Sve opcije upravljanja su veoma praktične.

Inteligentna ventilacija leti

Toplota tokom zime nije jedino što donosi parking grejač. Tokom leta parking grejač duva spoljni vazduh u parkirani automobil i tako hladi njegovu unutrašnjost. Funkcija ventilacije sprečava nakupljanje prekomerne vrućine i veoma visoke temperature u unutrašnjosti automobila.

Prednosti za vaš automobil

Smanjuje se pritisak na motor i na vaš novčanik

Drhtavica, struganje leda, nakupljanje vrućine i nepodnošljive temperature – sav taj stres odlazi u prošlost. Grupa Webasto omogućava ugodne temperature i leti i zimi: Luksuz koji ne košta mnogo!

Štedi vaš teško zarađeni novac

Potrošnja goriva se povećava samo minimalno jer se gotovo sva potrošnja tokom faze grejanja kompenzuje uštedom zagrevanja motora pre njegovog pokretanja. Stvarni trošak parking grejača:

  • Parking grejač sa benzinskim motorom: oko 0,22 evra (po ceni od 1,30 evra po litri za 20 minuta grejanja)
  • Parking grejač sa dizelskim motorom: oko 0,11 evra (po ceni od 1,10 evra po litri za 20 minuta grejanja)

Prednosti za okolinu

Zaštita okoline

Udobnost, bezbednost, zaštita okoline: parking grejač grupe Webasto nudi brojne prednosti da biste se osećali ugodno u svom automobilu i leti i zimi.

Dokazano manje zagađenje
Parking grejač čuva vaš motor, vaš novčanik i prirodu. Zbog zagrevanja motora, štetne emisije smanjuju se čak do 50% za motore sa unutarnjim sagorevanjem.

Prednosti za okolinu koje se postižu zagrevanjem motora pre pokretanja:

Benzinska vozila:
Oko 21% manje emisija HC i NOx.
Oko 44% manje emisija CO.

Dizelska vozila:
Oko 5% manje emisija HC i NOx.
Oko 30% manje emisija CO.